به گزارش قدس آنلاین از شهرکرد، مدیرکل دامپزشکی استان با اعلام این خبر افزود: بسیاری از مردم اعتقاد دارند باید خونریزی ( کشتار دام یا قربانی ) در محل صورت دهند تا رفع بلا شود. در صورتی که آلودگی محیط زیست، شیوع بیماری های مشترک بین انسان و دام و مسری دام و نیز عدم رعایت بهداشت موقع ذبح و آماده سازی لاشه از عوارض کشتاردام در خارج از کشتارگاه است .
عبدالمحمد نجاتی عدم بازرسی لاشه ها توسط بازرسین بهداشتی گوشت و احتمال مصرف گوشت های آلوده به بیماری هایی مانند تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، کیست هیداتید، تب برفکی، زردی و انگل های کبد و سایر انگل های بیماریزا را مهم دانست و گفت: دربازرسی قبل و بعد از کشتار بعضی از بیماری ها قابل تشخیص می باشند و درصورتی که بازرسی گوشت صورت گیرد از عوارض ناشی از مصرف گوشت های آلوده به بیماری جلوگیری خواهد شد.
وی اظهار داشت: ذبح دام بدون نظارت بهداشتی کارشناسان دامپزشکی و عدم تایید سلامت گوشت در محیطی خارج از کشتارگاه چیزی جز به خطر انداختن سلامتی افراد نیست.
نجاتی در ادامه افزود: اطلاع رسانی لازم از طریق رسانه ها از جمله صدا و سیما و رسانه های مکتوب صورت گرفته است اما با این وجود باز هم شاهد این گونه موارد غیر بهداشتی هستیم.
مدیرکل دامپزشکی استان از روحانیون و علماء خواست که در مساجد و اماکن مذهبی در جهت فرهنگ سازی کشتارهای غیر مجاز مردم را ارشاد نمایند تا کشتار های بهداشتی در اعیاد و مراسم مذهبی به نحو شایسته ای انجام شود.
وی کشتار دام در انظار عمومی را از نظر اجتماعی امری ناخوشایند خواند و گفـت: این کار باعث ایجاد مشکلات روحی و روانی بویژه در کودکان می شود
نظر شما